BOKA TID

Integritetspolicy

Den 25 maj 2018 börjar EU:s Allmänna Dataskyddsförordning, GDPR, gälla i alla EU-länder. GDPR står för General Data Protection Regulation och kommer att ersätta den svenska Personuppgiftslagen, PUL.

GDPR kommer att öka säkerheten för personuppgifter i hela EU, och för att skydda medborgarna från dataintrång och bedrägerier


Vad innebär GDPR?
GDPR innebär i korthet att det blir en stärkning av din integritet, och det viktigaste med den nya lagen är att du får ökade rättigheter till dina personuppgifter.

Vad är personuppgifter?
Personuppgifter är uppgifter genom vilka vi direkt eller indirekt kan identifiera dig, t.ex. ditt namn, telefonnummer, e-postadress, foton, uppgifter om bokningar samt behandlings- och köpinformation.

Hur får vi dina personuppgifter?
Vi får dina personuppgifter i samband med att du registrerar dig på vår hemsida, när du bokar behandling, via telefon eller genom att du personligen kommer till Bli en IKON. Vi använder bokningssystemet It’s perfect när du gör din bokning. Läs mer om hur de hanterar dina personuppgifter på www.itsperfect.se/gdpr.

Hur använder vi dina personuppgifter?
Dina personuppgifter kommer att användas till inbjudningar, kampanjer och information om bokningar. Vidare kommer vi att använda dina personuppgifter till kundvård, t.ex. att skriva ner vilket hårfärg du hade senast. Slutligen kan en del av dina personuppgifter finnas på sociala medier. Vi kommer att be om lov (muntligt) innan vi lägger ut bilder och/eller namn på sociala medier.


Vad får du göra?
Du får tillgång till dina personuppgifter, du får felaktiga personuppgifter rättade, och du har rätt att när som helst begära att dina personuppgifter blockeras eller raderas. Du har rätt att säga till om du inte vill få utskicka via mail/SMS. Vidare får du rätt att säga till om du inte vill vara med i vår direkta marknadsföring.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
Dina uppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning, utan bara så länge vi behöver dem för det syftet vi använder personuppgifterna på.Vi använder enbart dina personuppgifter för eget bruk och lämnar aldrig ut dem till någon annan part.


Hur skyddar vi dina personuppgifter?
Bli en IKON använder sig bl.a. av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). Du behöver kontrollera att SSL inte är avstängt i inställningarna för webbläsaren. I syfte att förhindra obehörig åtkomst vid behandling av ditt betal- eller kreditkortsnummer används även envägskryptering.


Policy för cookies

En cookie är en liten textfil som lagrar information på din dator. Detta används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner, såsom inloggning och att minnas vad du gjorde senast du besökte webbplatsen.

På denna webbplats, använder vi cookies från för att förbättra din användarupplevelse. Du kan inaktivera cookies genom att justera inställningarna i din webbläsare.

Google Analytics
På blienikon.se används cookies från Google Analytics för att mäta besöksstatistik.

Google Analytics är en webbanalystjänst tillhandahållen av Google, Inc. (”Google”). Google Analytics använder ”cookies”, vilket är textfiler placerade på din dator, för att hjälpa webbplatsen analysera hur användare använder sidan. Informationen som genereras av cookien angående ditt användande av webbplatsen kommer överföras till och lagras av Google på servrar i USA.

På blienikon.se är IP-anonymiseringen är aktiverad. Det innebär att din IP-adress kommer avkortas inom arean för medlemsstaterna av den Europeiska Unionen eller andra parter till Agreement on the European Economic Area. Endast i undantagsfall kommer hela IP-adressen först överföras till en Google-server i USA och avkortas där.

Google kommer använda denna information på uppdrag av operatören av denna webbplats, i syfte att utvärdera ditt användande av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet för webbplatsens operatörer och tillhandahålla dem andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändande.

IP-adressen, som din webbläsare förmedlar inom ramen för Google Analytics, kommer inte associeras med någon annan data som innehas av Google. Du kan neka användandet av cookies genom att välja passande inställningar i din webbläsare , vänligen notera dock att om du gör detta kommer du kanske inte ha möjlighet att använda den fulla funktionaliteten av webbplatsen. Du kan också välja bort att spåras av Google Analytics i framtiden genom att ladda ned och installera Google Analytics Opt-out Browser Add-on för din nuvarande webbläsare: tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Wordfence
Den här webbplatsen är byggd i WordPress. För att hålla webbplatsen säker använder vi säkerhetspluginen Wordfence vilken använder en cookie för att analysera besökarens beteende med syftet att avgöra om det är en människa eller en robot som besöker webbplatsen. Det är nödvändigt för att du ska kunna surfa säkert på blienikon.se.

Ändringar i integritetspolicy

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna integritetspolicy när som helst i den utsträckning ändringarna är nödvändiga för att åtgärda störningar eller för att uppfylla nya legala eller tekniska krav. Alla ändringar kommer att publiceras på denna sida.